|
Halat készíteni mindig öröm számomra, mert nincs csodálatosabb dolog a hal tiszta húsánál. És amit szintén nagyon kedvelek, hogy szinte bármivel párosítva rendkívül finom.
Sorozatom ezen részében egy rövid gasztroutazással pár kedvenc országom kedvenc receptjeit szeretném megosztani veletek.
Nemzetek halai |
Rác pisztráng – Magyarország |
Fontos tanácsok halvásárláshoz:
Próbáljunk figyelni arra, hogy amikor halat vásárolunk, az mindig friss legyen. Ez az alapszabály.
Sok időt és energiát megtakarítunk, ha megkérünk egy hozzáértő embert (hozzáértő hentest), filézze ki a halat.
Ha egész halat vásárolunk, bátran nézzünk a szemébe. Ha a tekintete fényes, akkor a hal friss. Ha a tekintete homályos és zavaros, akkor az már nem friss. Sajnos mivel Magyarország távol esik bármelyik tengertől, nehéz igazán friss halat találni. Nagyobb áruházak halaspultjain már egészen jó a választék, de a Vásárcsarnokban is meg lehet találni a megfelelő áldozatot.
Rác pisztráng | ||
Elkészítés:
Alimentari dal Biondo 1037 Bp., Montevideo u. 1. Nyitva: |