Benyomások
miközben szűrt lámpafény mellett egy izgalmas könyvet olvasunk. Vagy illatos gyertyák hangulatvilágításánál, fürdőkádban lubickolva tervezgetni az ünnepi menüt, vagy meghitt baráti beszélgetéseket folytatni egy öblös fotelban kucorogva, vörösboros punccsal melegítve magunkat.
A lélekmelegítő
A karácsonyi italokkal szemben elég magas a követelmény: melegítse át a hidegről érkező vendég szervezetét (vagyis legyen forró, de legalább magas alkoholtartalmú), derítsen jókedvre, legyen könnyen elkészíthető, de ugyanakkor ünnepi is. Ízletes, fűszeres, kedvcsináló a reggelihez vagy az ünnepi menühöz egyaránt.
Narancsgrog | |
4 db lédús narancs 1 db citrom 1,5 dl rum 3 dl fekete tea 4-5 evőkanál cukor Elkészítés: A narancsokat és a citromot vágd félbe, levét facsard ki. Készítsd el a fekete teát (3 decihez egy filter), lassú tűzön keverd össze a cukorral, és forrald fel. Keverd hozzá a kifacsart narancs- és citromlét, majd a rumot. Pohárba töltve forrón tálald. |