nlc.hu
Mézeskalács
Egy falat Thaiföld

Egy falat Thaiföld

A távol-keleti régió talán legérdekesebb és legizgalmasabb konyhamûvészetét mutatjuk be, mégpedig bárki számára érthetõ és könnyen elkészíthetõ módon.




Thaiföld varázslatos ízeit, egzotikus ételeit képi illusztrációk segítségével is szemléltetjük, továbbá bemutatjuk a helyiek európaitól merőben eltérő étkezési és tálalási szokásait. Mi is a titka a thai konyha sikerének? A thai konyha ugyanis igen egyszerű, egészen friss hozzávalók és fűszerek kavalkádja, az eredmény: az öt alapíz harmóniája, az édes, a keserű, a sós, a savanyú és a csípős. A thai konyha napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvend – nemcsak az egzotikus ízeknek köszönheti ezt, de minden bizonnyal az is hozzájárul, hogy mind a mai napig egyesíti az ősi bölcsességet: egyesíti a jót az egészségessel. A sok friss zöldség, a hal, a fűszerek, a kevés zsiradék megfelel a korszerű, egészséges étrend előírásainak is. A recepteket igazán hiteles forrásokból merítettük, a legalapvetőbb ételektől kezdve a helyi specialitásokig.









A szerkesztő olvasónaplójából
Az „Egy falat…” sorozatot már eddig is nagyon kedveltem. Színes merítés egy-egy kultúra változatos konyhaművészetéből. A francia és olasz ízek után a thaiföldi könyv egy kicsit extrémebb, talán bátrabbaknak való, de azért nem kell semmi földtől elrugaszkodott dologra gondolni. Kiváló ajándék konyhatündérkedő barátoknak és ínyenc családtagjainknak.

Egy falat Thaiföld
Aréna 2000 Kiadó
Bolti ár: 3550 Ft
Internetes ár: 2500 Ft



Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top