Hozzávalók:
50 dkg pulykamáj
kisebb darab friss gyömbér
2 gerezd fokhagyma
5 szem csillagánizs
szójamártás (kb. 1,5 dl)
1,5 dl vörösbor
méz
egy csomag salátamix
Elkészítés:
A májat megtisztítása után vágd nagyobb darabokra, majd egy serpenyőbe téve reszeld rá a gyömbért és a fokhagymát, add hozzá a csillagánizst, locsold meg szójamártással, vörösborral, egy-két evőkanál mézzel, és lefedve párold puhára. (Kb. 20-25 perc, kis lángon.) Ebben a szószban hagyd kihűlni. Néhány órára vagy egy egész éjszakára tedd be a hűtőszekrénybe. Salátára rakva (a szósz nélkül, lecsöpögtetve) tálalható. A maradék szószt néhány napon belül felhasználhatjuk valamilyen hús pácolására.