nlc.hu
Mézeskalács
Pulykamájsaláta

Pulykamájsaláta

Hozzávalók:

• 50 dkg pulykamáj
• kisebb darab friss gyömbér
• 2 gerezd fokhagyma
• 5 szem csillagánizs
• szójamártás (kb. 1,5 dl)
• 1,5 dl vörösbor
• méz
• egy csomag salátamix


Elkészítés:

A májat megtisztítása után vágd nagyobb darabokra, majd egy serpenyőbe téve reszeld rá a gyömbért és a fokhagymát, add hozzá a csillagánizst, locsold meg szójamártással, vörösborral, egy-két evőkanál mézzel, és lefedve párold puhára. (Kb. 20-25 perc, kis lángon.) Ebben a szószban hagyd kihűlni. Néhány órára vagy egy egész éjszakára tedd be a hűtőszekrénybe. Salátára rakva (a szósz nélkül, lecsöpögtetve) tálalható. A maradék szószt néhány napon belül felhasználhatjuk valamilyen hús pácolására.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top