Hozzávalók:
4 db cukkini
10 dkg mag nélküli olajbogyó
30 dkg kecskesajt
10 dkg tehéntúró
só, bors, turbolya, vagy zsálya, vagy snidling
Elkészítés:
A cukkiniket mosd meg alaposan, és sajtszeletelővel vágj vékony csíkokat belőle. Egy serpenyőbe (legjobb a rácsos grillserpenyő) téve a zöldséget, kevés olajon pirítsd meg mindkét oldalán. Fűszerezd sóval, borssal, és hagyd kihűlni. Az olajbogyókat vágd fel apróra, a zöld fűszert (ez lehet friss turbolya, zsálya vagy snidling) vágd össze. A kecskesajtot, a tehéntúrót villával nyomkodd össze, majd szórd bele a zöld fűszert, az olajbogyót, sót, borsot. Ebből a krémből formázz kis golyókat, és tekerd körbe egy-egy cukkinicsíkkal. A tetejét megszórhatod a maradék zöld fűszerrel. Tálald hidegen, pirítóssal.