A csokoládé és a szívbetegségek vérnyomáscsökkentés, érvédelem
Tudósok értékelése szerint az étcsokoládéban lévő flavanolok hatására az erek belső felszínének sejtjei több értágító anyagot termeltek és ezért mérséklődik a vérnyomás. Az inzulin érzékenység javulása is igen lényeges változás.
A csokoládé érvédő hatására vonatkozólag már korábban is voltak megfigyelések. Egy amerikai kutató, végzett vizsgálatokat Panamában. A kuna indián törzs tagjai között magas vérnyomású beteget szinte nem talált, de a genetikailag azonos kuna indiánok körében, ha azok beköltöztek a városba, Panama City-be, mind többnek lett kórosan emelkedett a vérnyomása. A kutatók azt találták, hogy az indián törzs tagjai megszokott környezetükben, hagyományos étrendjük részeként sokat ittak kakaóbabból készített, házi “csokoládét”, a városba költözve ezt a szokásukat elhagyták.
Mindezek mellett a fekete csokoládé igen erélyes köhögéscsillapító is. Londoni tudósok végezték azt a vizsgálatot, mely megállapította, hogy az erős köhögéscsillapító kodeintől a fekete csokoládé 33 %-kal bizonyult hatásosabbnak. Ez azt jelenti, hogy ha gyermekünk köhög, kb. három deka étcsokival biztonságosabban és hatékonyabban kezelhetjük, mint a különböző szirupokkal, esetleg kodein tartalmú patikaszerekkel, melyeknek bizonyos mellékhatásaira is számítani kell meséli Fábián.
Hatás és nem-kívánatos hatás
Legyünk azonban őszinték: a csokoládé sok kalóriát jelent – egy tízdekás tábla csoki elmajszolása 500-550 kilokalóriával gazdagítja szervezetünket. Ha rendszeresen és bőségesen csokizunk, a többi ételből arányosan kevesebbet együnk. Ezt javasolja a Storck Hungária a hazai piac meghatározó édesség és praliné forgalmazója.
A Storck és az egészség
A Storck Hungária prémium termékei – kül- és beltartalmukat tekintve is – a cég 1903-as alapítása óta mindig az igényességre, a minőségi színvonalra törekedtek. A kiváló minőség változatlan színvonalon történő biztosítása mellett cég igyekszik azt üzenni, hogy édességieket ne étkezés helyett, hanem desszertként fogyasszák a vásárlók erre reklámfilmjeikben is utal néhány jelenet A Storck igyekszik minden fronton azt erősíteni, hogy a mértékletesség az édességfogyasztásban is előny.
Az élet által kínált örömöket igyekezzünk élvezni, de túlzásokba ne essünk. A változatos táplálkozásban a mértékkel fogyasztott édesség sokkal pozitívabb hatással bír, mintha ezt az élvezetet teljesen megtagadnánk magunktól . fogalmaz Fábián János igazgató.