Mézeskalács

Bõrös sült malaccomb

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 kg bőrös malaccomb,
  • 2 rozmaringág,
  • 1 kk. szegfűszeg,
  • só,
  • őrölt bors,
  • 1 kk. borókabogyó,
  • 5 ek. vörösborecet,
  • 5 ek. vörösbor.

Elkészítés:

A comb bőrét négyzethálósan bevagdossuk, a vágásokat megszórjuk rozmaringgal, és megtűzdeljük szegfűszeggel. Sóval, borssal meghintjük, és szétmorzsolt borókabogyóval is meghintjük. 30 percig pihentetjük. Ekkor a húst serpenyőben 10 percre 220 fokos sütőbe tesszük, majd 180 fokon 1 óra 30 percig sütjük, időnként meg-meglocsolgatva saját levével, illetve a borban elkevert borecettel. Alufóliába tekerve pár percig pihenni hagyjuk, mielőtt felszeletelnénk.

Tipp
Ehhez a fogáshoz ideális a vöröshagymás köret: Megtisztítunk 50 dkg-ot, karikára vágjuk, megpirítjuk, és a hússal együtt tálaljuk, vajdarabkákkal megszórva, megsózva, megborsozva.

 

Már kapható a Nők Lapja Konyha téli száma!


A tartalomból:

Ünnepi szárnyalás: Márton-napi lúdtól a karácsonyi kacsáig
Adventi sütik Lajos Maritól
Töltött tekercsek: húsos, piskótás, tojásos
8 hagyma hagymával

Mellékletben: Ajándékötletek Stahl Judit legújabb könyvéből!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top