
![]() |
- 3 dkg neszkávé
- 1 dkg cukrozott kakaópor
- 8 dkg kávékrémpor (pl. Maresi)
- 4 dkg porcukor
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
Minden hozzávalót összekeverünk, és ezzel a munka dandárját el is végeztük. A cappuccinopor készen van.
Amikor ajándékozni szeretnénk, a port szétadagoljuk nagytenyérnyi celofándarabokra, és takarosan összecsomagoljuk. Ez úgy a legegyszerűbb, hogy a celofán sarkait összefogjuk, jól megtekerjük, és vékony díszítőzsineggel szorosan megkötjük. Így a por benne marad, és a csomag még mutatós is.
Ezután minden csomagocskához hozzákötünk
Szerintem ez az arány 2 kávéskanál por és 2 dl meleg tej, jó sok tejszínhabbal megpúpozva. De szabad a pálya, azaz ajándékozzák meg önmagukat is egy saját készítésű capuccinóval, és döntsék el, hogyan ízlik a legjobban.
16 dkg capuccinopor lesz belőle.
A recept Stahl Judit Végre otthon! című könyvéből való.
Fotó: Tombor Zoltán
Stahl Judit: Végre otthon! | |
Régóta várt új könyvében Stahl Judit azokat a kedvenc receptjeit gyűjtötte csokorba, amelyek családi ebédek, baráti találkozók, vagy épp ünnepi összejövetelek asztalaira valók. Ahogy Judit fogalmazza, ezek mind-mind olyan ételek, amelyekre jó hazajönni. |