Mézeskalács

Ha elfeledkeztél egy ajándékról

Ez a házi italpor 3 perc alatt megvan, ráadásul igazi last-minute ajándék, mert a szükséges hozzávalók még akár az ünnep elõtti utolsó napon is beszerezhetõk. Ha egy-egy szép bögrét is veszünk hozzájuk, akkor igazán komplett meglepetéssel állíthatunk be ünnepek idején a barátainkhoz, ismerõseinkhez.





Hozzávalók:



  • 3 dkg neszkávé
  • 1 dkg cukrozott kakaópor
  • 8 dkg kávékrémpor (pl. Maresi)
  • 4 dkg porcukor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj

Minden hozzávalót összekeverünk, és ezzel a munka dandárját el is végeztük. A cappuccinopor készen van.

Amikor ajándékozni szeretnénk, a port szétadagoljuk nagytenyérnyi celofándarabokra, és takarosan összecsomagoljuk. Ez úgy a legegyszerűbb, hogy a celofán sarkait összefogjuk, jól megtekerjük, és vékony díszítőzsineggel szorosan megkötjük. Így a por benne marad, és a csomag még mutatós is.
Ezután minden csomagocskához hozzákötünk





 
egy-egy papírfityegőt, amire előzőleg ráírtuk, hány kávéskanál por, és mennyi forró tej, illetve víz szükséges 1 adag elkészítéséhez.
Szerintem ez az arány 2 kávéskanál por és 2 dl meleg tej, jó sok tejszínhabbal megpúpozva. De szabad a pálya, azaz ajándékozzák meg önmagukat is egy saját készítésű capuccinóval, és döntsék el, hogyan ízlik a legjobban.

16 dkg capuccinopor lesz belőle.

A recept Stahl Judit Végre otthon! című könyvéből való.
Fotó: Tombor Zoltán










Stahl Judit: Végre otthon!





Régóta várt új könyvében Stahl Judit azokat a kedvenc receptjeit gyűjtötte csokorba, amelyek családi ebédek, baráti találkozók, vagy épp ünnepi összejövetelek asztalaira valók. Ahogy Judit fogalmazza, ezek mind-mind olyan ételek, amelyekre jó hazajönni.
Olvasói mégse csupán otthon ülésre készüljenek, hanem egy izgalmas, gyakran szórakoztató, és mindig nagyon jó ízű utazásra is. Tájakon és korokon, vidéki konyhákon és háromcsillagos séfek titkain át vezet az út, olyan megállókkal, mint a tartalmas toszkán bableves, a klasszikus francia hagymaleves, vagy az ünnepi ínyencségnek számító skandináv pácolt lazac.
Kulinária Kiadó 2006
www.stahl.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top