Hozzávalók 4 személyre:
- 2 kg bőrös malaccomb,
- 2 rozmaringág,
- 1 kk. szegfűszeg,
- só,
- őrölt bors,
- 1 kk. borókabogyó,
- 5 ek. vörösborecet,
- 5 ek. vörösbor.
Elkészítés:
A comb bőrét négyzethálósan bevagdossuk, a vágásokat megszórjuk rozmaringgal, és megtűzdeljük szegfűszeggel. Sóval, borssal meghintjük, és szétmorzsolt borókabogyóval is meghintjük. 30 percig pihentetjük. Ekkor a húst serpenyőben 10 percre 220 fokos sütőbe tesszük, majd 180 fokon 1 óra 30 percig sütjük, időnként meg-meglocsolgatva saját levével, illetve a borban elkevert borecettel. Alufóliába tekerve pár percig pihenni hagyjuk, mielőtt felszeletelnénk.
Tipp
Ehhez a fogáshoz ideális a vöröshagymás köret: Megtisztítunk 50 dkg-ot, karikára vágjuk, megpirítjuk, és a hússal együtt tálaljuk, vajdarabkákkal megszórva, megsózva, megborsozva.
Már kapható a Nők Lapja Konyha téli száma! | |
Ünnepi szárnyalás: Márton-napi lúdtól a karácsonyi kacsáig Mellékletben: Ajándékötletek Stahl Judit legújabb könyvéből! |