Mézeskalács

Halas tekercsek





Hozzávalók 6 személyre:



  • 12,5 dkg liszt,
  • 2,5 dl tej,
  • 2 tojás,
  • só,
  • 1 ek. őrölt bazsalikom,
  • vaj;
  • a töltelékhez: 60 dkg tengerihal-filé,
  • 6 ek. olaj,
  • 5 dkg paradicsombél,
  • 8 dkg apróra vágott fekete olajbogyó,
  • 2 dkg apróra vágott kapribogyó,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 1 tk. bazsalikom,
  • só.

Elkészítés:


A lisztet a tejjel, a tojásokkal és 1 csipet sóval összeturmixoljuk, majd letakarva 30 percig pihentetjük. Ezután hozzákeverjük a bazsalikomot, majd kivajazott, 16 cm-es serpenyőben 12 palacsintát sütünk belőle. A felkockázott halat az olajban 5-6 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a fele paradicsomot, a fele olajbogyót és kapribogyót, 2 percig hagyjuk összeérni az ízeket, aztán sózzuk, és megszórjuk bazsalikommal. A keveréket a palacsintákba töltjük, majd feltekerjük azokat. Kivajazott, tűzálló edénybe sorakoztatjuk őket, a maradék paradicsommal, olajbogyóval és kapribogyóval körítve, majd 10 percre 200 °C-os sütőbe tesszük.

Tipp
Alumíniumdobozba zárva, a mélyhűtőben 2-3 hónapig is eláll. Kiolvasztás után a sütőben melegítsük fel!











Már kapható a Nők Lapja Konyha téli száma!







A tartalomból:


Ünnepi szárnyalás: Márton-napi lúdtól a karácsonyi kacsáig
Adventi sütik Lajos Maritól
Töltött tekercsek: húsos, piskótás, tojásos
8 hagyma hagymával


Mellékletben: Ajándékötletek Stahl Judit legújabb könyvéből!


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top