Mézeskalács

Kacsamell camparis narancsmártással és burgonyafánkkal





Hozzávalók 4 személyre:



  • 2 dl campari,
  • 4 dl friss narancslé,
  • 1-2 ek. méz,
  • só,
  • 2 ek. keményítő,
  • 2 kacsamell,
  • 1 dl tejszín,
  • őrölt bors.

Elkészítés:


A camparit, a narancslevet, a mézet és 1 csipet sót lábasban összeforralunk. 5-6 percig lassan főzzük, kevés hideg vízben elkevert keményítővel besűrítjük, tejszínnel dúsítjuk, majd 1-2 percig forraljuk. Ezután a kacsamellek bőrös felét keresztirányban bevagdossuk, besózzuk, a húsos felét pedig kevés borssal megszórjuk. Majd bőrös felükkel lefelé egy serpenyőben elősütjük. 160 ˚C-ra előmelegített sütőben, most már a bőrös oldalával felfelé, kb. 12-14 percig sütjük. (A kacsamellet soha nem szabad sütés előtt felszeletelni, mert akkor kiszárad. Mindig egészben süssük, így marad omlós és szaftos a húsa!) Tálalásnál a megsült kacsamelleket még forrón vékonyan felszeleteljük, és a mártásból gazdagon aláöntve burgonyafánkkal vagy burgonyakrokettel kínáljuk.


Idő: 1 óra 40 perc











Már kapható a Nők Lapja Konyha téli száma!







A tartalomból:


Ünnepi szárnyalás: Márton-napi lúdtól a karácsonyi kacsáig
Adventi sütik Lajos Maritól
Töltött tekercsek: húsos, piskótás, tojásos
8 hagyma hagymával


Mellékletben: Ajándékötletek Stahl Judit legújabb könyvéből!


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top