Hozzávalók 4 személyre:
- 1 l friss narancslé,
- 15 dkg cukor,
- 5 dkg porcukor,
- 1 cs. vaníliás cukor,
- só,
- 2 dl tejszín,
- 3 tojás,
- 2 dkg szeletelt pirított mandula,
- 1 ek. rétesliszt.
Elkészítés:
A frissen facsart narancslevet a cukorral, a vaníliás cukorral és a csipet sóval feltesszük főni. Ezzel egy időben egy másik lábosban 2-3 liter vizet melegítünk. A tojásfehérjékből a porcukorral kemény habot verünk, belekeverjük a pirított mandulát, majd kanállal forró vízbe szaggatva (mint a madártejnél) habgaluskákat készítünk belőle. Közben a tejszínt elkeverjük a tojássárgákkal és a rétesliszttel, majd a forrásban lévő narancslevet besűrítjük vele. Forralni már nem szabad, mert a tojássárgája kicsapódik. Lehűtjük, és a mandulás habgaluskákkal tálaljuk.
Tipp
Ha szeretjük az extrém dolgokat, finomra vágott friss bazsalikomlevelet szórunk bele.
Már kapható a Nők Lapja Konyha téli száma! | |
Ünnepi szárnyalás: Márton-napi lúdtól a karácsonyi kacsáig Mellékletben: Ajándékötletek Stahl Judit legújabb könyvéből! |