Mézeskalács

Mandulás narancsleves





Hozzávalók 4 személyre:



  • 1 l friss narancslé,
  • 15 dkg cukor,
  • 5 dkg porcukor,
  • 1 cs. vaníliás cukor,
  • só,
  • 2 dl tejszín,
  • 3 tojás,
  • 2 dkg szeletelt pirított mandula,
  • 1 ek. rétesliszt.

Elkészítés:


A frissen facsart narancslevet a cukorral, a vaníliás cukorral és a csipet sóval feltesszük főni. Ezzel egy időben egy másik lábosban 2-3 liter vizet melegítünk. A tojásfehérjékből a porcukorral kemény habot verünk, belekeverjük a pirított mandulát, majd kanállal forró vízbe szaggatva (mint a madártejnél) habgaluskákat készítünk belőle. Közben a tejszínt elkeverjük a tojássárgákkal és a rétesliszttel, majd a forrásban lévő narancslevet besűrítjük vele. Forralni már nem szabad, mert a tojássárgája kicsapódik. Lehűtjük, és a mandulás habgaluskákkal tálaljuk.

Tipp
Ha szeretjük az extrém dolgokat, finomra vágott friss bazsalikomlevelet szórunk bele.











Már kapható a Nők Lapja Konyha téli száma!







A tartalomból:


Ünnepi szárnyalás: Márton-napi lúdtól a karácsonyi kacsáig
Adventi sütik Lajos Maritól
Töltött tekercsek: húsos, piskótás, tojásos
8 hagyma hagymával


Mellékletben: Ajándékötletek Stahl Judit legújabb könyvéből!


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top