Mézeskalács

Roston sült pontyfilé tormás szósszal

Hozzávalók 4 személyre:



  • 10 dkg friss torma,
  • 2,5 dkg liszt,
  • 5 dkg vaj,
  • kb. 2 dl tej,
  • 2,5 dl csirkehúsleves (leveskockából),
  • fél citrom leve,
  • só,
  • cukor,
  • 1 kg pontyfilé,
  • őrölt bors,
  • 1 dl fehérbor,
  • fél cs. snidling.

Elkészítés:


A tormát meghámozzuk, finomra reszeljük. A liszttel és a vajjal világos rántást készítünk, amelyet tejjel és a húslevessel öntünk fel. Hozzáadjuk a reszelt tormát, a citromlét, ízlés szerint cukrot és a sót. Az előkészített pontyfiléket sóval, borssal meghintjük, a maradék zsiradékon megpirítjuk. Ekkor felöntjük a borral, s további 5 percen keresztül pároljuk. A megmosott, finomra vágott snidlinget a mártás tetejére szórjuk, a hallal tálaljuk.











Már kapható a Nők Lapja Konyha téli száma!







A tartalomból:


Ünnepi szárnyalás: Márton-napi lúdtól a karácsonyi kacsáig
Adventi sütik Lajos Maritól
Töltött tekercsek: húsos, piskótás, tojásos
8 hagyma hagymával


Mellékletben: Ajándékötletek Stahl Judit legújabb könyvéből!


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top