Hozzávalók 4 főre:
- 400 g sovány sertéshús,
- 3 ek. liszt,
- 2 fej vöröshagyma,
- 1 dl olívaolaj a pácoláshoz,
- csipetnyi só,
- rozmaring,
- zsálya
Elkészítés:
A húsról eltávolítjuk az összes látható zsiradékot, a szeleteket vékonyra kiverjük és enyhén besózzuk. A fűszerekkel, a megtisztított, felszeletelt vöröshagymával és az olajjal elkészítjük a pácot. Ebben a pácban hűtőszekrénybe téve legalább 10 órán át érleljük a szeleteket. Utána mindkét oldalát lisztbe forgatva hirtelen átsütjük.
Az almás-káposzta hozzávalója: 1000 g vöröskáposzta, 200 g alma, 1 fej vöröshagyma, 4 ek. olívaolaj, csipet só, őrölt fehérbors, fahéj, gyömbérgyökér
A megtisztított, megmosott vöröskáposztát és az almát lereszeljük. A vöröshagymát olajon megfonnyasztjuk, rátéve a káposztát és az almát átpirítjuk. Ízesítjük gyömbérrel, őrölt fahéjjal, borssal és csipetnyi sóval. Kevés vizet aláöntve, fedő alatt néhányszor megkeverve puhára pároljuk.
Tipp:
Ez az étel kifejezetten szívbarát, vagyis szívbetegeknek javasoljuk.
Már kapható a Nők Lapja Konyha téli száma! | |
Ünnepi szárnyalás: Márton-napi lúdtól a karácsonyi kacsáig Mellékletben: Ajándékötletek Stahl Judit legújabb könyvéből! |