Hozzávalók 6 személyre:
- 1 csokor rozmaring,
- 4-6 gerezd fokhagyma,
- bors,
- 4-4 közepes sárgarépa és petrezselyemgyökér,
- 2,5 kg-os báránycomb.
Elkészítés:
A rozmaringot ágacskáira szedjük. A fokhagymát megtisztítjuk, és hosszú, vékony csíkokra vágjuk. A zöldséget megtisztítjuk, és hosszában kettévágjuk. A combot leöblítjük, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, és éles, vékony pengéjű késsel kis mélyedéseket szúrunk bele. A lyukakat megtűzdeljük a fokhagymadarabokkal és a rozmaringágakkal, majd az egészet borssal gazdagon megszórjuk. A húst tepsibe tesszük, meleg sütőben 2,2,5 órát sütjük, míg teljesen átsül. A sütés vége előtt fél órával a comb mellé rakjuk a répadarabokat, és a kifolyt húslével meglocsoljuk. Amikor kész, a húst tálra tesszük, de a zöldségeket még 5 percig a tepsiben hagyjuk.
Előkészítés: 10 perc, sütés: 2-2,5 óra
Tipp
Adhatunk hozzá további köretként grillezett vegyes zöldséget és burgonyapürét.
Már kapható a Nők Lapja Konyha téli száma! | |
Ünnepi szárnyalás: Márton-napi lúdtól a karácsonyi kacsáig Mellékletben: Ajándékötletek Stahl Judit legújabb könyvéből! |