Mézeskalács

Rozmaringos tûzdelt báránycomb





Hozzávalók 6 személyre:



  • 1 csokor rozmaring,
  • 4-6 gerezd fokhagyma,
  • bors,
  • 4-4 közepes sárgarépa és petrezselyemgyökér,
  • 2,5 kg-os báránycomb.

Elkészítés:


A rozmaringot ágacskáira szedjük. A fokhagymát megtisztítjuk, és hosszú, vékony csíkokra vágjuk. A zöldséget megtisztítjuk, és hosszában kettévágjuk. A combot leöblítjük, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, és éles, vékony pengéjű késsel kis mélyedéseket szúrunk bele. A lyukakat megtűzdeljük a fokhagymadarabokkal és a rozmaringágakkal, majd az egészet borssal gazdagon megszórjuk. A húst tepsibe tesszük, meleg sütőben 2,2,5 órát sütjük, míg teljesen átsül. A sütés vége előtt fél órával a comb mellé rakjuk a répadarabokat, és a kifolyt húslével meglocsoljuk. Amikor kész, a húst tálra tesszük, de a zöldségeket még 5 percig a tepsiben hagyjuk.


Előkészítés: 10 perc, sütés: 2-2,5 óra


Tipp
Adhatunk hozzá további köretként grillezett vegyes zöldséget és burgonyapürét.











Már kapható a Nők Lapja Konyha téli száma!







A tartalomból:


Ünnepi szárnyalás: Márton-napi lúdtól a karácsonyi kacsáig
Adventi sütik Lajos Maritól
Töltött tekercsek: húsos, piskótás, tojásos
8 hagyma hagymával


Mellékletben: Ajándékötletek Stahl Judit legújabb könyvéből!


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top