Mézeskalács

Szalonnás-almás karaj

Hozzávalók 4 személyre:



  • 1 kg sertéskaraj,
  • kakukkfű,
  • só,
  • őrölt bors,
  • 8 kis alma,
  • 10 dkg szeletelt szalonna,
  • 2 rozmaringág,
  • 3 babérlevél,
  • 1 ek. olaj,
  • fél pohár száraz fehérbor,
  • 1 ek. mustár,
  • 1 ek. ecet,
  • 1 kk. méz.

Elkészítés:


A karajt bevagdossuk úgy, hogy csak a csont mellett maradjon összetapadva. A vágásokba kakukkfüvet, sót és borsot teszünk. Az almákat megmossuk, kettőt szeletekre vágunk, és azokat is a bordák közé dugjuk, majd a karajt körbetekerjük a szalonnával, összekötjük zsinórral, majd a rozmaring-, 1 kakukkfűággal és a babérlevelekkel tepsibe tesszük, az olajjal meglocsoljuk, majd 180 fokos sütőbe tesszük. 10 perc elteltével ráöntjük a bort, majd lefedjük, és 1 órán át sütjük. Ekkor levesszük a fedőt, mellétesszük a maradék almákat, és további 20 percig sütjük. Miután kivettük, a húst és az almákat tálra tesszük, a főzőlébe belekeverjük a mustárt, a mézet és az ecetet. Kb. 5 percig, sűrűre főzzük. A mártást külön tálaljuk.











Már kapható a Nők Lapja Konyha téli száma!







A tartalomból:


Ünnepi szárnyalás: Márton-napi lúdtól a karácsonyi kacsáig
Adventi sütik Lajos Maritól
Töltött tekercsek: húsos, piskótás, tojásos
8 hagyma hagymával


Mellékletben: Ajándékötletek Stahl Judit legújabb könyvéből!


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top