Mézeskalács

Tengeri süllõ roston, mézes uborkával

Hozzávalók 4 személyre:



  • fél-fél csokor kapor, petrezselyemzöld, tárkony és turbolya,
  • 8 süllőfilé,
  • 4 ek. olívaolaj,
  • 2 salátauborka,
  • 1 kis fej vöröshagyma,
  • 2 ek. méz,
  • só,
  • fehér bors.

Elkészítés:


A zöldfűszereket megtisztítjuk, megmossuk, apróra vágjuk, és összekeverjük. A halfilék egyik oldalát 2 ek. olívaolajban megsütjük, a fűszernövényekkel megszórjuk, és megfordítva készre sütjük. Az uborkákat meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, belsejüket kiskanállal kikaparjuk, és ferdére szeleteljük. Az apróra vágott hagymát a maradék olívaolajban üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk az uborkát meg a mézet, és 5 percig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, a hallal és pirított burgonyával tálaljuk.


Idő: 20 perc











Már kapható a Nők Lapja Konyha téli száma!







A tartalomból:


Ünnepi szárnyalás: Márton-napi lúdtól a karácsonyi kacsáig
Adventi sütik Lajos Maritól
Töltött tekercsek: húsos, piskótás, tojásos
8 hagyma hagymával


Mellékletben: Ajándékötletek Stahl Judit legújabb könyvéből!


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top