nlc.hu
Mézeskalács
Vadkacsamell balzsamos szõlõvel

Vadkacsamell balzsamos szõlõvel





Hozzávalók 4 személyre:



  • fél kg piros szőlő,
  • 10 dkg cukor,
  • 1 dl balzsamecet,
  • 4 dl száraz vörösbor (például: villányi merlot),
  • 2 ek. keményítő,
  • 4 vadkacsamell,
  • só,
  • étolaj.

Elkészítés:

A szőlőszemeket félbevágjuk, és kiszedjük a magokat. A cukrot serpenyőben aranysárgára karamellizáljuk (nem barnára!), felöntjük a balzsamecettel, a vörösborral és körülbelül a fele sűrűségűre főzzük. Ekkor továbbsűrítjük a hideg vízzel elkevert keményítővel, és hozzáadjuk a szőlőt. Addig főzzük – ez csupán pár perc –, míg a szőlőszemek egy kicsit összeesnek, majd lehúzzuk a tűzről. A vadkacsamelleket besózzuk. Serpenyőben kevés olajat forrósítunk, a mellek mindkét oldalát elősütjük, majd 190 °C-os sütőben, a szeletek vastagságától függően 6-9 percig sütjük. A vadkacsamellet a forró mártással és burgonyakrokettel tálaljuk.











Már kapható a Nők Lapja Konyha téli száma!







A tartalomból:


Ünnepi szárnyalás: Márton-napi lúdtól a karácsonyi kacsáig
Adventi sütik Lajos Maritól
Töltött tekercsek: húsos, piskótás, tojásos
8 hagyma hagymával


Mellékletben: Ajándékötletek Stahl Judit legújabb könyvéből!


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top