Hozzávalók 4 személyre:
- fél kg piros szőlő,
- 10 dkg cukor,
- 1 dl balzsamecet,
- 4 dl száraz vörösbor (például: villányi merlot),
- 2 ek. keményítő,
- 4 vadkacsamell,
- só,
- étolaj.
Elkészítés:
A szőlőszemeket félbevágjuk, és kiszedjük a magokat. A cukrot serpenyőben aranysárgára karamellizáljuk (nem barnára!), felöntjük a balzsamecettel, a vörösborral és körülbelül a fele sűrűségűre főzzük. Ekkor továbbsűrítjük a hideg vízzel elkevert keményítővel, és hozzáadjuk a szőlőt. Addig főzzük ez csupán pár perc , míg a szőlőszemek egy kicsit összeesnek, majd lehúzzuk a tűzről. A vadkacsamelleket besózzuk. Serpenyőben kevés olajat forrósítunk, a mellek mindkét oldalát elősütjük, majd 190 °C-os sütőben, a szeletek vastagságától függően 6-9 percig sütjük. A vadkacsamellet a forró mártással és burgonyakrokettel tálaljuk.
Már kapható a Nők Lapja Konyha téli száma! | |
Ünnepi szárnyalás: Márton-napi lúdtól a karácsonyi kacsáig Mellékletben: Ajándékötletek Stahl Judit legújabb könyvéből! |