nlc.hu
Mézeskalács
Zellerkrémes hal

Zellerkrémes hal





Hozzávalók 4 személyre:



  • 40 dkg tisztított zeller
  • 1 kakukkfűág
  • 2 borókabogyó
  • 3 szem bors és őrölt bors
  • 4 ek. olaj

  • 4 közepes újhagyma
  • 4 szelet filézett busa vagy makréla (lehet fagyasztott is)
  • 1 pritaminpaprika
  • 1 babérlevél

Elkészítés:

A zellert felkockázzuk, és fél liter vízben a babérlevéllel, a kakukkfűvel, a borókával, a borsszemekkel és egy kis sóval fél óráig főzzük. Mikor a zeller megpuhult, kivesszük, majd összeturmixoljuk 2 ek olajjal, óvatosan sózzuk, borsozzuk, és a krémet melegen tartjuk. A hagymákat csíkokra vágjuk, és 4 csokorba szedjük, majd mindegyiket 1-1 szelet halba tekerjük, és fogpiszkálóval rögzítjük. Borssal megszórjuk, és 10 percre 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük a tekercseket.
A paprikát felkockázzuk, meglocsoljuk a maradék olajjal, borsozzuk. A haltekercseket a zellerkrémmel és a paprikával körítve tálaljuk.











Már kapható a Nők Lapja Konyha téli száma!







A tartalomból:


Ünnepi szárnyalás: Márton-napi lúdtól a karácsonyi kacsáig
Adventi sütik Lajos Maritól
Töltött tekercsek: húsos, piskótás, tojásos
8 hagyma hagymával


Mellékletben: Ajándékötletek Stahl Judit legújabb könyvéből!


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top