Hozzávalók 4 személyre:
• 2 dl campari
• 4 dl friss narancslé
• 1-2 ek. méz
• só
• 2 ek. keményítő
• 2 kacsamell
• 1 dl tejszín
• őrölt bors
Elkészítés:
A camparit, a narancslevet, a mézet és 1 csipet sót lábasban összeforraljuk. 5-6 percig lassan főzzük, kevés hideg vízben elkevert keményítővel besűrítjük, tejszínnel dúsítjuk, majd 1-2 percig forraljuk. Ezután a kacsamellek bőrös felét keresztirányban bevagdossuk, besózzuk, a húsos felét pedig kevés borssal megszórjuk. Majd bőrös felükkel lefelé egy serpenyőben elősütjük. 160 °C-ra előmelegített sütőben, most már a bőrös oldalukkal felfelé, kb. 12-14 percig sütjük. (A kacsamellet soha nem szabad sütés előtt felszeletelni, mert akkor kiszárad. Mindig egészben süssük, így marad omlós és szaftos a húsa!)
Tálalásnál a megsült kacsamelleket még forrón vékonyan felszeleteljük, és a mártásból gazdagon aláöntve burgonyafánkkal vagy burgonyakrokettel kínáljuk.
Idő: 1 óra 40 perc