Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemell
- 1 csomag salátamix
- 1,5 dl tejföl
- 1,5 dl majonéz
- 5 dkg durvára vágott dióbél
- 1 evőkanál ketchup
- 1 evőkanál olaj
- 1 kiskanál almaecet
- 1 kiskanál friss gyömbér lereszelve
- 1 kiskanál majoránna
- 1 kiskanál Cayenne-bors
Elkészítés:
A csirkemellet vágd fel kisebb kockákra, majd olajon pirítsd fehéredésig. Fűszerezd sóval, Cayenne-borssal, majoránnával. Amikor jól átsült, tedd félre hűlni.
A tejfölt keverd össze a majonézzel, a ketchuppal. Add hozzá a durvára darabolt diót, az almaecetet és a reszelt gyömbért. Legvégül keverd bele a sült húst.
A zöldsalátával tölts meg egy kelyhet félig, majd halmozd rá a majonézes-húsos salátakoktélt. Kínáld pirítóssal.
Gyerektálba (totyogósoknak, 1 év körül): ebben a korban már szívesen ropogtatják a pirítós kenyeret, esetleg vékonyan vajjal megkenve, mellé egy kevés reszelt sajt vagy sajtszelet.
Gyerektálba (ovisoknak): ha nincs tejallergiája, akkor már ehet ebből a salátából.
Bevásárlólista:
|