Mézeskalács

Tengerihal-filé bormártással

Hozzávalók:

4 szelet tengerihal-filé
1 fürt nagy szemű fehér szőlő
1,5 dl fehérbor
1 dl főzőtejszín
1 fej vöröshagyma
só, bors, liszt
5 dkg margarin

Elkészítés:

A szőlőszemeket mosd meg és vágd félbe, a halfilét szintén mosd meg és vágd fel nagyobb darabokra, majd fűszerezd sóval, borssal. A vöröshagymát aprítsd fel és kevés vajon párold át, majd add hozzá a haldarabkákat, és rövid ideig alacsony hőfokon párold – míg a hal átsül. Ekkor a haldarabkákat egy szűrőlapáttal emeld ki (óvatosan, mert könnyen szétmállik), és tartsd melegen.
A visszamaradt vajas lét szórd meg egy kiskanál liszttel, öntsd fel a borral és a tejszínnel, és kevergesd addig, amíg besűrűsödik. Legvégül add hozzá a szőlőszemeket, és melegítsd át.
Párolt rizzsel, hajdinával tálalhatod.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top

Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A hét legizgalmasabb cikkei!
Friss sztárhírek itthonról és külföldről
Tudd meg, mit mond a horoszkópod!
Regisztráció

Elfelejtett jelszavad helyett könnyen tudsz új jelszót megadni, ehhez az alábbi lépéseket kell csak követned:

  1. Add meg az alábbi beviteli mezőben az e-mail címed vagy felhasználóneved
  2. A hozzád tartozó címre kiküldünk egy levelet a jelszócseréhez. Ellenőrizd a SPAM mappádat is, ha nem látod pár percen belül a levelet a beérkezettek között.
  3. A levélben kapott linket 24 órán belül lekattintva eljutsz egy felületre, ahol megadhatod az új jelszavad
  4. Jelentkezz be a friss jelszóval

Fiókod törléséhez add meg a jelszavadat:

Itt tudod a jelszavadat megváltoztatni:

Új jelszó mentése