Hozzávalók:
- 25 dkg vaj
- 13 dkg vaj
- 13 dkg cukor
- 2 tojás
- 35 dkg étcsokoládé
- 2 dl tejszín
- 1 dl tej
- ribizli
- porcukor
- só
Elkészítés:
Forraljuk egy percig a tejet a tejszínnel, majd olvasszuk fel benne a csokit. Tegyük hűtőbe a krémet legalább 6 órára. Dolgozzuk össze a lisztet 12,5 dkg vajjal, a cukorral, egy csipet sóval és a tojásokkal, majd tegyük hűtőbe egy órára.
Nyújtsuk vékonyra a tésztát, béleljünk ki vele egy 24 cm-es kivajazott tortaformát. Szurkáljuk meg az alját, borítsuk be sütőpapírral, és szórjunk rá szárazbabot. Süssük 180 °C-on 25-30 percig. Hagyjuk kihűlni, majd töltsük meg a habosra kevert krémmel, díszítsük ribizlivel és porcukorral.
Már kapható a Fakanál Recepttár aktuális száma! A tartalomból: A legfinomabb karácsonyi menüsorok |