Mézeskalács

Ribizlis csokitorta

Hozzávalók:

  • 25 dkg vaj
  • 13 dkg vaj
  • 13 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 35 dkg étcsokoládé
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • ribizli
  • porcukor

Elkészítés:

Forraljuk egy percig a tejet a tejszínnel, majd olvasszuk fel benne a csokit. Tegyük hűtőbe a krémet legalább 6 órára. Dolgozzuk össze a lisztet 12,5 dkg vajjal, a cukorral, egy csipet sóval és a tojásokkal, majd tegyük hűtőbe egy órára.
Nyújtsuk vékonyra a tésztát, béleljünk ki vele egy 24 cm-es kivajazott tortaformát. Szurkáljuk meg az alját, borítsuk be sütőpapírral, és szórjunk rá szárazbabot. Süssük 180 °C-on 25-30 percig. Hagyjuk kihűlni, majd töltsük meg a habosra kevert krémmel, díszítsük ribizlivel és porcukorral.


Már kapható a Fakanál Recepttár aktuális száma!

A tartalomból:

A legfinomabb karácsonyi menüsorok
130 ünnepi recept+ötlet
Apró ajándékok a konyhából
Szilveszteri falatkák, koktélok
Téli tészták
Könnyű, téli vacsorák

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top