Hozzávalók:
- 10 dkg liszt
- 16 dkg cukor
- 16 dkg keményítő
- 4 tojás
- 1 citrom leve
- fél dl tej
- 1 tasak szárított élesztő
- 1 tasak vaníliás cukor
A töltelékhez:
- 35 dkg narancslekvár
- narancslikőr
- 1 narancs
A díszítéshez:
- porcukor
- 10 dkg fehér csokoládé
- 12 szem gyümölcs ízlés szerint
Elkészítés:
Keverjük habosra a tojássárgákat a cukorral, majd adjuk hozzá a keményítőt, a lisztet, a vaníliás cukrot, az élesztőt és a tejet. Verjük kemény habbá a fehérjéket, és keverjük a krémhez a citromlével együtt.
Öntsük a masszát egy 22 cm-es kivajazott tortaformába, süssük 180 °C-on 45-50 percig, majd hagyjuk a sütőben még 5 percig. Hagyjuk kihűlni, majd vágjuk 2 lapra.
Olvasszuk meg a lekvárt 2 evőkanál likőrrel, és keverjük össze a narancs levét is 2 evőkanál likőrrel. Locsoljuk meg a piskótalapokat a narancslével, majd töltsük meg a lekvárral. Szórjuk meg porcukorral, majd díszítsük a felolvasztott csokiba félig mártott gyümölcsökkel.
Már kapható a Fakanál Recepttár aktuális száma! A tartalomból: A legfinomabb karácsonyi menüsorok |