Mézeskalács

Ünnepi margarétatorta

Hozzávalók:

  • 10 dkg liszt
  • 16 dkg cukor
  • 16 dkg keményítő
  • 4 tojás
  • 1 citrom leve
  • fél dl tej
  • 1 tasak szárított élesztő
  • 1 tasak vaníliás cukor

A töltelékhez:

  • 35 dkg narancslekvár
  • narancslikőr
  • 1 narancs

A díszítéshez:

  • porcukor
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 12 szem gyümölcs ízlés szerint

Elkészítés:

Keverjük habosra a tojássárgákat a cukorral, majd adjuk hozzá a keményítőt, a lisztet, a vaníliás cukrot, az élesztőt és a tejet. Verjük kemény habbá a fehérjéket, és keverjük a krémhez a citromlével együtt.
Öntsük a masszát egy 22 cm-es kivajazott tortaformába, süssük 180 °C-on 45-50 percig, majd hagyjuk a sütőben még 5 percig. Hagyjuk kihűlni, majd vágjuk 2 lapra.
Olvasszuk meg a lekvárt 2 evőkanál likőrrel, és keverjük össze a narancs levét is 2 evőkanál likőrrel. Locsoljuk meg a piskótalapokat a narancslével, majd töltsük meg a lekvárral. Szórjuk meg porcukorral, majd díszítsük a felolvasztott csokiba félig mártott gyümölcsökkel.


Már kapható a Fakanál Recepttár aktuális száma!

A tartalomból:

A legfinomabb karácsonyi menüsorok
130 ünnepi recept+ötlet
Apró ajándékok a konyhából
Szilveszteri falatkák, koktélok
Téli tészták
Könnyű, téli vacsorák

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top