Hozzávalók:
- 4 szelet kacsamell
- só, bors
- 1 kiskanál fahéj
- 15 dkg aszalt szilva
- 2 kiskanál méz
a körethez:
- 2-3 csésze rizs
- 5 dkg vaj
- mag nélküli mandarin
- kivi és szőlő
Elkészítés:
Az aszalt szilvákat főzd puhára kevés fahéjjal fűszerezett vízben, majd botturmix segítségével pürésítsd.
A kacsamellek bőrös részét egy éles késsel csíkozd be, és fűszerezd be sóval, borssal.
Egy serpenyőben – a zsírosabb részét alulra téve – kezdd el sütni. Amikor félig megsült, fordítsd át a másik oldalára, és süsd itt is rövid ideig.
Kend rá a szilvapürét, fektesd a húsokat egy kisebb tepsibe, és locsold meg a szaftjával, kend rá a szilvapürét és a mézet. Alufóliával lefedve süsd készre.
Tálald rizzsel és vajban párolt gyümölcsökkel, mandarinnal, kivivel és szőlővel.