Hozzávalók (15-18 db-hoz):
• 14 dkg vaj
• 8 dkg kristálycukor
• 1 ek. méz
• 1 narancs reszelt héja
• 15 dkg liszt
• 1 tojássárgája
• 1-1 kk. élesztőpor és narancslé
• 5 dkg porcukor
• kandírozott narancshéj
• só
Elkészítés:
10 dkg vajat a kristálycukorral habosra verünk. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a reszelt narancshéj felét és a mézet. Hozzákeverjük a lisztet, az élesztőt és csipetnyi sót. Dió nagyságú golyókat formázunk a tésztából, és sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. 190 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Közben a megmaradt vajhoz a porcukrot apránként adagolva jól kikeverjük. A narancs levével és megmaradt reszelt héjával ízesítjük. A közben kihűlt keksz felét megkenjük a kész krémmel, majd az így megkent darabot egy másik keksszel lefedjük. A tetejét kandírozott gyümölccsel díszítjük.