Hozzávalók:
• 20 dkg reszelt sárgarépa
• 20 dkg zabpehely
• 17,5 dkg liszt
• 12,5 dkg barna cukor
• 1,25 dl tej
• 12,5 dkg mazsola (megmosva)
• 7,5 dkg darált mogyoró
• 60 ml olaj
• 2 tojás
• 1 csomag sütőpor
• 2 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék
• 1 késhegynyi só
• 2 csipet fahéj
Elkészítés:
Minden hozzávalót összekeverünk, a lisztet és a sütőport utoljára adjuk hozzá. Ha a tészta túl kemény vagy folyós, szabályozzuk még tejjel vagy liszttel: akkor jó, ha nehezen, lassan folyik le a kanálról.
180 fokra előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük. Durvára tört mogyoróval díszíthetjük a tetejét.