Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamáj
- kisebb darab friss gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 szem csillagánizs
- szójamártás (kb. 1,5 dl)
- 1,5 dl vörösbor
- méz
- egy csomag salátamix
Elkészítés:
A májat megtisztítása után vágd nagyobb darabokra, majd egy serpenyőbe téve reszeld rá a gyömbért és a fokhagymát, add hozzá a csillagánizst, locsold meg szójamártással, vörösborral, egy-két evőkanál mézzel, és lefedve párold puhára. (Kb. 20-25 perc, kis lángon.) Ebben a szószban hagyd kihűlni. Néhány órára vagy egy egész éjszakára tedd be a hűtőszekrénybe. Salátára rakva (a szósz nélkül, lecsöpögtetve) tálalható. A maradék szószt néhány napon belül felhasználhatjuk valamilyen hús pácolására.