Hozzávalók:
• 2 db alma
• 10 dkg szárított füge
• 2 db lédús narancs
• 6 dl kékszőlőlé
• 1-1 kiskanál őrölt fahéj és szegfűszeg
• 3-4 evőkanál cukor
Elkészítés:
Az almát szeleteld fel, a fügét vágd nagyobb darabokra, a narancsot facsard ki. A cukrot alacsony hőmérsékleten olvaszd fel a szőlőlével és a narancsok levével, majd szórd bele az almadarabkákat és a fügét is, és forrald fel az egészet. Ekkor tedd félre a meleg tűzről hűlni, és ha hab keletkezik a tetején, azt egy kanállal kapard le.
Ízesítsd fahéjjal és szegfűszeggel. Az almát és a fügét szűrőlapáttal vedd ki és oszd el a tálalópoharakba, erre öntsd rá a puncsos italt.