Gyors tepertős pogácsa |
Hozzávalók:
• 50 dkg finomliszt
• 1 nagy ek. tejföl
• 1 dl tej
• 12 dkg töpörtyűkrém
• 2 tojássárgája
• 4 csipet só
• frissen őrölt bors
• 2,5 dkg friss élesztő
Az élesztőt egy csipetnyi cukorral felfuttatom a tejben. Egy nagy keverőtálba teszem a többi összetevőt, hozzáöntöm a felfutott élesztőt, és alaposan összedolgozom. Ezután jó meleg helyen egy bő fél órát kelni hagyom a tésztát. Ezután a megkelt tésztát másfél ujjnyira kinyújtom, késsel tisztesen bemetszem, szaggatóval apró pogácsákat kerekítek belőle. Ezeket a pogácsákat sütőpapíros tepsire ültetem, és nem kenem meg semmivel, hogy így szebben megkeljen még a sütőben is.
200 fokra előmelegített sütőben sütöm, amíg szépen meg nem színesedik.