Almás, fehér csokis muffin |
A tengerentúlról érkezett muffin hamar közkedvelt lett idehaza is. Nem véletlenül, hiszen a tésztáját egyszerű összeállítani, könnyű megsütni. Ebben a sütiben az alma és a fehér csoki kombinációja feldobja a muffin hagyományos ízvilágát.
Hozzávalók:
A fehér a tisztaság és az ártatlanság jelképe. Visszaköszön az angyalok ruházatában, a menyasszonyi ruhákon vagy az újszülött csecsemők pólyáján. A legtöbb jelentéssel felruházott szín a fehér; leginkább pozitív hangulata van, a sikeres kezdet színe. Megjelenik a mesevilágban is, ahol a jók fehérbe öltöznek, a rosszak feketébe. A fehér összefonódik a világossággal, a fénnyel, de vele szemben kontrasztként ott van a sötétség is, mert a fehér nem lehet meg a párja, a fekete nélkül. |
• 1,5 bögre liszt
• 1,5 kiskanál sütőpor
• 0,5 bögre cukor
• 1 tojás
• 0,5 bögre tej
• ¼ bögre olvasztott margarin
• fél kiskanál őrölt fahéj
• fél kiskanál őrölt kardamom
• 1 alma
• egy tábla fehér csoki
• 3-4 evőkanál szeletelt, hámozott mandula
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Az almát hámozd meg, húsát vágd fel kisebb darabokra. A fehér csokit aprítsd fel.
Keverd el a tojást a cukorral, a tejjel és az olvasztott vajjal. Szitáld bele a sütőporral, fahéjjal és kardamommal elkevert lisztet. Könnyed mozdulatokkal forgasd össze a masszát. Ekkor add hozzá a feldarabolt almát, a szeletelt mandulát és a fehércsoki-darabkákat.
Papírkosarakkal béleld ki a muffinformát, és kanalazd bele a masszát.
Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt süsd aranybarnára.
Tálaláskor szórd meg porcukorral.