Hozzávalók (2-4 személyre)
• 2 kacsacomb
• 0,6 dl sötét szójaszósz
• 0,6 dl világos szójaszósz
• 2 teáskanál kínai ötfűszer-keverék
• 1 evőkanál olívaolaj
• 0,6 dl rizsbor (száraz sherryvel helyettesíthető)
• 4 dl húsleves
• 4 szelet friss gyömbér
• 2 gerezd fokhagyma, megpucolva, egészben
• 4 csillagánizs
• 1 egész fahéjrúd
• 2 evőkanál barna cukor
1. A kacsacombok bőrét átlósan bevagdossuk. A húst bedörzsöljük egy-egy evőkanál sötét és világos szójaszósszal és az ötfűszer-keverékkel, 30 percig állni hagyjuk.
2. Felhevítünk egy serpenyőt, és egy evőkanál olajon a combokat bőrükkel lefelé megpirítjuk, ill. minél több zsírt kisütünk belőle. A zsírt félretesszük.
3. Egy lábosban összeöntjük a kétféle szójaszószt, rizsbort, húslevest, beletesszük a gyömbért, az egész fokhagymagerezdeket, a csillagánizsokat, a fahéjat és a barna cukrot. Felmelegítjük, és beletesszük a két kacsacombot.
2. Felforraljuk, majd levesszük takarékra, aztán fedő alatt összesen 2,5-3 óráig főzzük, közben néha megfordítjuk a combokat. A végén a hús olyan omlós lesz, hogy szó szerint leesik a csontról. A mártás önmagában nagyon sósnak fog tűnni, de a húsba „beleissza” magát, és pont jó lesz. Gőzölt jázminrizzsel, vékonyra szeletelt újhagymával tálaljuk.