Mézeskalács

Karácsonyi versengés

Ajándékok kipipálva, a fenyőfa megvéve, az ünnepi "road-show" időpontok egyeztetve. Karácsony másnapján megyünk az én szüleimhez, 26-án pedig a férjem szüleihez. Már csak egy kérdés maradt: mit főzzek szentestén.

Karácsonyi versengésFelszedett kilók, a testen eluralkodó tunyaság, vagyis az egész év fáradalmainak kipihenése. Nálunk ebből áll a karácsony. Mindig ugyanaz, mindig ugyanúgy. Ez nem baj, de vágytam már valami újra. Éppen ezért barátnőimmel összeállva arra gondoltunk, kicsit feldobjuk az egyhangúvá vált ünnepeket.

Versenyt hirdettünk, ki tudja legolcsóbban megúszni a karácsonyi vacsoramenüt. Megállapodtunk, egy hetünk van rá, hogy beszerezzük a húsleves, a barackos sült oldalas és a diós-mákos beigli hozzávalóit. Nem lesz egyszerű győzni, legalábbis akkor azt gondoltam.

Miután összeírtam a hozzávalókat, kutatómunkába kezdtem, hogy mit, hol kapok meg a legolcsóbban. Mindössze egy probléma volt: ahhoz, hogy sikeresen és olcsón beszerezzek mindent, az egész várost keresztbe-kasul be kellett volna utaznom. Így amennyit nyertem volna a „nyersanyag” beszerzésen, annyit kellett volna benzinre áldoznom.

Ehhez azonban nem fűlött a fogam. Végső mentsvárként édesanyámhoz fordultam, aki nyugdíjas lévén minden fillért meggondol, mire adja ki. Ha valaki, akkor ő tisztában van vele, hogy hol mit érdemes vásárolni. Ő ajánlotta az Auchan netes katalógusát. Miután átböngésztem az ajánlatokat, már indultam is az áruházba. Sosem gondoltam volna, hogy ilyen könnyen és olcsón lehet bevásárolni egy nagy vacsorához! Szinte mindent pillanatok alatt megtaláltam amire szükségem volt, sőt még kis ajándékokra is tellett a barátnőimnek. Végül boldogan vágtam zsebre győzelmem zálogát, a pénztárnál kapott blokkot.

Izgatottan vártam a hétvégét, amikor is kiderült ki nyeri a versenyt. Végül elérkezett a nagy nap, és nem is csalódtam. Magasan nyertem a versenyt. A barátnőim persze rögtön kérdezték, hol vásároltam. Nem volt mit tennem, elárultam nekik a „titkot” és felfedtem a forrásomat is. Aztán átadtam a meglepetéseket is. Nagyon meghatódtak az apróságoktól, de nem hagytam sokáig örülni őket. A győztesnek ugyanis járt egy vacsora, amit a többieknek kellett elkészíteniük. Persze hova máshova mentek volna ezek után beszerezni a hozzávalókat, mint az Auchanba.

Karácsonyi versengés

Egy péntek estén tartottuk meg a nyeremény vacsorát. A férjemet és a gyerekeket elküldtem moziba, így egy igazi csajos este kerekedett ki a dologból. Úgy érzem, jól fejeződik be ez az év is.

További információk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top