Mézeskalács

Kis karácsony? Nagy karácsony!

A karácsony a pihenésről és a családról szól. Ez azonban kevésbé mondható el az ünnepet megelőző hetekről. A csomagolópapírok beszerzése, az ajándékok megvásárlása nemcsak embert, illetve háziasszonyt próbáló feladat, de pénztárcaterhelő tortúra is egyben, és akkor még nem is beszéltünk a karácsonyi vacsoráról.

Kis karácsony? Nagy karácsony!

Idén valami egészen újat akarok. Nemcsak nekem, de a férjemnek és a gyerekeknek is kedveskedni szeretnék némi újdonsággal, legalábbis ami az ünnepi menüt illeti. Már nekik is unalmassá vált a halászlé, töltött káposzta és mákos beigli hármas. Az elhatározás tehát megszületett, de hogyan tovább, kérdeztem én.

A helyzetet tovább fokozta, hogy idén anyósom és apósom is részt vesz a vacsorán, így nem akarok csalódást okozni. Mártika, férjem édesanyja igencsak kritikus, már ami a főztömet illeti, mert „nem adhatok akármit” a drága fiacskájának.

Gondoltam nem keverem a szezont a fazonnal, így elsőként a karácsonyi menü kitalálását tűztem ki célul, és csak azután akartam az ajándékok beszerzéséről gondoskodni. De mit főzzek? A felkészülést az ismerőseim körében kezdtem, de nem tudtak olyat mondani, ami igazán kedvemre és főleg a pénztárcámra való lett volna. Legalábbis azt gondoltam. Aztán történt, hogy az egyik barátnőmtől kaptam egy e-mailt, amiben egy link volt.

Rögtön rá is kattintottam, és pillanatok alatt az Auchan online katalógusán találtam magam. Elsőre szinte át sem tudtam tekinteni a kínálatot, kellett némi idő, mire sikerült magamban rendszerezni a látottakat. A katalógus oldalait böngészve hirtelen összeállt a fejemben a menüsor. Megörültem, de mielőtt belelovaltam volna magam, inkább utánaszámoltam, hogy mégis mennyibe fog ez nekem kerülni. Amikor összeadtam az árakat, talán még boldogabb voltam, mint előtte. A vacsora tehát így fog kinézni: igazi magyaros húsleves, áfonyás bélszínragu flambírozva petrezselymes hordóburgonyával, desszertként pedig almás tekercs.

Kis karácsony? Nagy karácsony!

Már javában az Auchan polcai között lavíroztam, kosaramban a vacsora hozzávalóival, mikor rádöbbentem, itt nemcsak a karácsonyi menüsort érdemes beszereznem, de mindenkinek megvehetem az ajándékát is. Hatalmas a választék, és nem kell a fél fizetésemet sem itt hagynom ahhoz, hogy mindenki megkaphassa a vágyott ajándékát. Vidáman toltam ki a kosaramat az áruházból, és felötlött bennem, hogy ezzel a jó vásárral idén még nagyobb karácsonyfára is telni fog. Már láttam magam előtt a gyerekek mosolygó arcát, amikor megpillantják, hogy a férjem mekkora fával tér haza.

Jó kis karácsony lesz, pláne ha a vacsora is úgy sikerül, ahogyan azt elterveztem. Egy biztos, a hozzávalókkal nem lesz baj.

További információk!


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top