Mézeskalács

Moszkauer, ahogy Bangó Margit készíti

A klasszikus kedvenc egy még mindig fényesen ragyogó csillag tálalásában: avagy moszkauer Bangó Margit módra. Ejtsd ámulatba te is a családot a csokis-diós finomsággal!

Hozzávalók:
15 dkg vaj
30 dkg porcukor
30 dkg darált dió
20 dkg szárított reszelt narancshéj
2 dl tejszín
6 cl rum
2 evőkanál liszt
2 kávéskanál olaj

Csokoládémázhoz:
15 dkg étcsokoládé bevonó

Moszkauer, ahogy Bangó Margit készíti

Tészta elkészítése:
A hozzávalókat a liszt kivételével összekeverjük, egy kisebb edénybe tesszük, és jól felforraljuk. A lángról levéve belekeverjük a lisztet.  A tepsit vagy sütőlapot sütőpapírral kibéleljük. Fél teáskanálnyi halmokat rakunk a sütőlemezre és rumba mártott kiskanállal ellapítjuk a tetejüket.

Előmelegített sütőben 150 fokon addig sütjük, amíg a kis lapok meg nem szilárdulnak és a szélük aranybarnára sül. Még melegen vékony késsel a lapocskák alá nyúlunk és tálcára helyezzük őket. Az étcsokoládé bevonót gőz felett felolvasztjuk, és a sütemények alját villával vagy csipesszel a csokoládémázba mártjuk, majd rácsra tesszük, amíg a csokoládé megköt.

Cikkünk részletet közölt Bangó Margit: Édes pillanatok című könyvéből.

Moszkauer, ahogy Bangó Margit készíti  Bangó Margit Magyar Örökség és Kossuth-díjas művésznő zenei pályafutásával nemcsak továbbörökíti és megőrzi a több száz éves magyar és roma értékeket, hanem világszerte népszerűsíti is azokat. Szakácskönyvein keresztül ugyanezt a missziót követi, és bár nem tartja magát hivatásos szakácsnőnek, házias receptjeivel hiteles módon közvetíti a tradicionális gasztronómiát. Ezúttal egy süteményes könyvvel lepte meg olvasóit.

Az Édes pillanatokban olyan Magyarországon hagyományos házias süteményeket találunk, amelyekkel évtizedek óta várják a nagymamák a családot. Ezeket a népszerű finomságokat, a művésznő konyhai titkaival és családi fejlesztésű receptjeivel kiegészítve, könnyedén el tudja készíteni bárki, aki kezébe veszi ezt a könyvet. Az Édes pillanatokban található harmincegy recept nagyszerűsége az egyszerűségben rejlik, és abban a tematikában, hogy az élet minden helyzetére javasol egy-egy jól bevált finomságot, legyen az vendégvárás, vasárnapi ebéd, születésnap, ünnep, vagy akár egy sima hétköznap.

„Ezt a süteményes könyvet elsősorban a családosoknak írtam, valamint azoknak a fiatal hölgyeknek, akik gyorséttermekbe szaladgálnak, mert nincs idejük főzni, és elfáradnak, mire munka után hazaérnek.” (Bangó Margit)

Bangó Margit első süteményes könyvéhez most ajándék CD is jár. A Minden nap, minden éjszakán című album egy igazi különlegesség, amelyen a művésznő ezúttal kedvenc bárzenéit adja elő.
Rendeld meg a könyvet a Polc.hu-n! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top