Nem hívtuk profi cukrászt segítségül, mi magunk mindenféle előképzettség nélkül festegettünk hosszú órákon át. Ezeket a praktikákat gyűjtöttük össze saját gyárunkban.
– 2 tojásfehérjéhez nagyjából fél kiló porcukorra lesz szükséged! Géppel verd fel a habot, hogy megkíméld a csuklódat.
– Ellenőrizd, hogy ne legyen túl folyós a szósz, ha az ujjaidat picit összeragasztja, akkor jó.
– Ételfesték helyett használhatsz természetes színezékeket (céklalé, répalé, spenót).
– Ha fényes mázat szeretnél, csepegtess a tojásfehérjéhez citromlevet!
– Mindig kicsit lyukat vágj a díszítéshez!
Mi ezeket festettük. Töltsd fel az NLC Facebook-oldalára, hogy te mit csináltál, és gyűjtsd be a bókokat! December 20-án a szerkesztőség megszavazza, hogy ki lesz az idei mézeskalács-királynő!
Kattints a képre! |
A dekorációhoz a Dr. Oetker színes cukorkáit, szívecskéit és hópelyheit használtuk.