Miután megküzdöttünk az erdészházzal úgy gondoltuk, hogy elég tudást magunkba szívtunk ahhoz, hogy egy hagyományos mézeskalács házzal is megbirkózzunk. Nagy nehezen, de sikerült. íme a tapasztalataink.
1. A nyújtódeszka jó lisztes legyen, különben a tészta nyúlhat és ragadhat, ráadásul a nagy felületeket nem lesz annyira egyszerű felszedni.
2. Az alkotóelemeket pontosan vágd ki, és ha elcsúsznának, akkor még a tepsiben igazgasd őket a helyükre!
3. Először díszíts és utána ragassz – mi azért nem fotóztuk be a ház hátsó felét, mert a dekoráció értékelhetetlen lett.
4. Hagyd megszáradni a díszítést, legalább 1-2 órát pihenjen!
5. Jó sűrű cukormázzal ragaszd őket össze és legyél türelmes, egy-egy elemet akár 20 percig is tartanod kell majd!
6. Rakj bőséges mennyiségű cukormázat az elemek közé különben nem fognak összeragadni.
A sablonokra kattintva megkapod a nagyobb alapot, amivel később dolgozni tudsz.
|
|
||||
|
|
Aki nem szeretne küszködni, annak a Dr. Oetker mézesházikó alapját ajánljuk!