Hozzávalók:
• 750 gramm mák
• 400 gramm cukor vagy nyírfacukor
• 8 db tojás
• 1 zacskó sütőpor
• 300 gramm mascarpone
• 1 zacskó vaníliás cukor
• 3 ek cukor vagy nyírfacukor a krémbe
• 3 db narancs
• 3 db mandarin
• 150 gramm vaj
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukor felével és a vaníliás cukorral, majd a fehérjéből a cukor másik felével kemény habot verünk. A mákot elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd a tojássárgáját. A masszához keverjük a tojásfehérjéből vert habot, majd kivajazott, kilisztezett sütőformába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 45 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. A narancsok és a mandarinok héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. A mascarponét kikeverjük a narancs és a mandarin héjával és a cukorral, adunk hozzá egy keveset a léből is. A kihűlt tésztába belefecskendezzük a citrusok levét, majd a krémet a tetejére halmozzuk.