Plusz pont a sajttortának, hogy előre elkészíthető, egy-két napot állhat a hűtőben, és csak még jobb lesz az íze! Így nem kell a 24-i őrületben azon kattogni, hogy a halpucolás, pulykabontás után még neki kell állnunk sütni is.
A sajttorta megunhatatlan, és ha pár hétig nem készítek egyet, akkor az utána következőt is olyan lelkesedéssel falatozom, mintha életem első sajttortátja lenne. Könnyed, nem túl édes, és számtalan módon variálható, feldobható. Ez a mostani kis csoda a karácsonyi menü megkoronázása lehet, és mindenkinek meghozza a kötelező mákos süti fílinget.
Hozzávalók (24-26 cm-es formához):
- 22 dkg keksz (lehet zabkeksz vagy bármilyen vajas keksz)
- 10 dkg vaj
- 500 g mascarpone
- 2 dl tejföl
- 150 g cukor (lehet barna vagy nád, jól passzol a sütőtökhöz)
- 2 ek. liszt
- 1 zacsi vanillincukor vagy 2 ek. házi vaníliás cukor
- 3 tojás
- fél citrom héja
- 100-150 g mák
- narancslekvár és kandírozott narancs
Hogyan készül? Tudd meg a Sütit akarok! blogról!