Ha pedig a karácsonyi dekorációhoz is felhasználjuk valamelyiket, az alkotás örömét azonnal meghatványozza a bennünket körülölelő illatfelhő. Most azt szeretném megmutatni, hogyan kell a narancsot vagy (a szinte mindig kidobásra ítélt) narancshéjat előkészíteni, hogy aztán szebbnél szebb dekorációkhoz használhassuk fel azokat.
Szárított narancskarikák karácsonyra
A narancsot karikázzuk fel. Rakjuk rá valami jó nedvszívó anyagra és takarjuk is le vele. Nyomkodjuk rá, hogy a nedvessége nagy részét felitassa.
Én egy régi frottírtörölközőt terítettem egy tálcára, ráraktam a karácsonyi dekor narancskarikákat, a törölköző másik felével letakartam, tettem rá nehezéket (egy másik tálca, ami ebbe épp beleillett, arra pedig néhány könyv). Egy éjszakát így állt, másnap a törölközőt kivettem és a tálcát a konvektorra tettem. Néhány nap kellett nekik, hogy csontszárazzá váljanak. Időnként megforgattam őket.
A folytatásért kattints a Katarzis caféblogra!