Két isteni finom ehető ajándék édesszájúaknak

nlc | 2015. December 17.
Bloggereink is jobbnál jobb receptekkel készülnek a karácsonyra. Ma a Csak a Puffin szerzőjének két szépen csomagolható és nagyon finom gasztroajándékát mutatjuk be, amit az édesszájúak garantáltan imádni fognak.

Láttuk már a Sütit akarok! bloggerének villantós desszertjét, Maimóni kreatív bejglitortáját és a Rupáner-konyha háziasszonyának karácsonyi ischlerét, ma pedig a Csak a Puffin bloggerének két aktuális kedvencét hoztuk el: a citrusos töltelékkel töltött saját készítésű csokit és a karácsonyi házi pilóta kekszet, ami annyira finom, hogy “van olyan olvasóm, aki a krémből 2, azaz kettő kilogrammnyi adagot készített nemrég“. Szépen becsomagolva a keksz és a csoki is tökéletes gasztroajándék lehet.

 

Citrusos–fehér csokis töltött csokitábla házilag

 

Hozzávalók 2-3 tábla csokihoz:

A töltelékhez: 

1. Az étcsoki 2/3-át vízgőz felett vagy kis lábasban kicsi lángon, folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk, majd lehúzzuk a tűzről, és beletördeljük a maradék csokit, és addig kevergetjük, míg az is teljesen megolvad. Kikenjük vele a csokitáblaformát, és hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

2. A krémhez a tejszínt egy kis lábasban felmelegítjük, majd beletördeljük a fehér csokit, és kevergetve összeolvasztjuk. Hozzáadjuk a lime reszelt héját, elkeverjük, majd hűlni hagyjuk. 

3. Ha megdermedt a csoki, kivesszük a hűtőből, megtöltjük a krémmel, visszatesszük a hűtőbe kb. 10 percre, majd újraolvasztjuk a maradék étcsokit és befedjük vele a krémet precízen, hogy mindenhova jusson.

4. Hűtőben megdermesztjük, majd kipattintjuk a formából, és kész is.

Karácsonyi pilóta keksz házilag

Hozzávalók a világos kekszhez:

Hozzávalók a kakaós kekszhez:

Hozzávalók a krémhez:

1. Először elkészítjük a tésztákat. A világos tészta hozzávalóit kimérjük és összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük 1 órára.

2. Elkészítjük a barna tésztát is: az alapanyagokat kimérjük és összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük 1 órára.

3. Ha letelt az idő, lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk, és sütipecsétes kiszúróval kiszaggatjuk – persze nyilván lehet sima pogácsaszaggatóval is szaggatni, csak akkor nem lesz ilyen szép hóemberes, hókristályos, fenyőfás:)

4. 180 fokos sütőben 12-15 percig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni a kekszeket.

5. Elkészítjük a krémet: az olvasztott vajat kikeverjük a kakaóporral, porcukorral, mézeskalács fűszerrel és a narancshéjjal. Ha simára kevertük, hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

6. A kihűlt kekszeket összeragasztjuk a krémmel, és kész is az isteni finom kekszünk!

Csak a Puffin további gasztroajándékai:

 

Még több ajándék a konyhából:

Exit mobile version