Ami pedig az előző posztomban említett meglepetést illeti, elárulom, hogy december 24-ig minden nap hozok nektek egy (lehet néha több) karácsonyi receptet. Lesznek köztük ajándékok a konyhából, lazulós estékhez ötletek, előételek, főételek, és persze desszertek is szép számban.
Elkészítés:
A langyos tejbe keverjük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni (kb. 5-10 perc). A lisztet egy tálba mérjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztős tejet, az olvasztott vajat,a tojások sárgáját és a csipet sót. Lágyabb, levegős tésztát dagasztunk, majd 35-45 perc alatt hagyjuk duplájára kelni. lehet kevesebb vagy több idő is a szoba hőmérsékletétől függően.
A töltelékhez a vajat elkeverjük a cukorral, a vaníliarúd magjaival és a narancsok reszelt héjával.
A folytatásért kattints az Ízből tíz caféblogra!