Így készülnek az ellenállhatatlan csokis csúcsok

nlc | 2016. November 21.
Nem lehet ellenállni ezeknek a falatnyi csokis finomságoknak. Finomak és szépek is, csokirajongók jobb karácsonyi édességet nem is választhatnának.

 

Hozzávalók:

A krémhez (ganache)

A díszítéshez:

Ezenkívül:

A krémhez (“ganache”-hoz) a két tortabevonót a tasakon leírtak szerint megolvasztjuk. A vaníliarudat hosszában kettévágjuk, a belsejét egy késsel kikaparjuk. A tejszínt egy főzőedénybe öntjük, hozzáadjuk a vaníliát és felfőzzük. Az edényt a főzőlapról lehúzzuk, és állandó kevergetés mellett hozzáöntjük a megolvasztott tortabevonókat, hozzáadjuk a margarint, és tovább kevergetve hagyjuk felolvadni. Végül hozzákeverjük a krémlikőrt is. A masszát egy keverőedénybe öntjük, és hagyjuk kihűlni. Közben egy lapos tányért kikenünk margarinnal és sütőpapírt teszünk rá. A kihűlt krémet konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig felverjük, majd nyomózacskóba töltjük (fagyasztó zacskót is használhatunk, melynek a sarkán kb. 4 mm átmérőjű rést vágunk). Az előkészített sütőpapírra dió nagyságú halmokat nyomunk. A pralinét holland kakaóporral szórjuk meg, és legalább 2 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.

Tipp: Ízlés szerint apróra vágott pisztáciával díszíthetjük.

Jól záródó fémdobozban, hűtve, akár 1 hétig is eltartható.

Még több csokis recept az NLC-n:

Exit mobile version