A csokoládérózsákat egyesével celofánba csomagolva vagy csokis muffin díszítéseként is ajándékozhatod Mikulásra. A dicsőséget bezsebelheted, mert valami egészen különlegeset készítettél saját kezűleg, a meglepetés biztosan nem marad el.
Így készíthetsz saját magad meglepetést Mikulásra
A csokoládérózsák elkészítéséhez egy tábla 100 grammos jó minőségű étcsokoládéra (legalább 70 százalékos) és 50 gramm vajra lesz szükséged.
A csokoládét darabold fel, helyezd fémedénybe. Egy másik tűzálló és kicsit nagyobb edényben forralj vizet, majd állítsd bele a kisebb edényt. A gőz fölött lassan olvaszd fel a csokoládét. Vedd le a tűzről az edényeket, a csokit legalább 10 percig hagyd hűlni. Keverd hozzá a puha, szoba-hőmérsékletű vajat. Tedd a keveréket a hűtőszekrénybe, és addig hűtsd, amíg gyurmázható keménységűre áll össze.
A masszából kivett kis darabokból nagyjából 50 forintos méretű szirmokat formázz, majd egyesével tapaszd egymáshoz körben egészen addig, mire kiadják a rózsát. Az első szirmot majdnem egészen hajtsd félbe, szembe jöhet rá a következő, majd folytasd tovább ugyanígy. Az első szirmokból pici “talpat” is formázz. A következőket már elég a szélekre szépen ráhajtogatni.
A Mikulásra készített gyönyörű meglepetést tedd még vissza a hűtőszekrénybe, hogy keményre hűlhessen. Csak ezt követően csomagold be vagy díszítsd fel velük a süteményeket.
További DIY Mikulás-meglepetéseket találhatsz az NLCafén
- Mikulás-csizma sütiből – a legcukibb meglepetés Mikulásra
- Saját magad készített csodaszép meglepetések Mikulásra
- Zöldségekből egészséges és vicces meglepetéseket készíthetsz Mikulásra
- Süsd meg a Mikulást – egyedi és mennyei meglepetés Mikulásra
Fotók: Pinterest